Dýňový dort

17. října 2018 v 13:34 | Romča |  Pečení
5 vajec
340g třtinového cukru
30g oleje
410g dýně Hokkaido
340g hladké mouky (použila jsem žitnou)
30g prášku do pečiva
1g skořice, badyánu a hřebíčku
130g vlašských ořechů
kůra z jednoho pomeranče a z jednoho citrónu
250g špendlíkové marmelády může být i pomerančová
4 lžíce rumu
máslo a strouhanka na vysypání dortové formy

Troubu rozehřejeme na 150. Žloutky vyšleháme s cukrem a poté olej. Z bílků našleháme pevný sníh. Dýni nastrouháme na jemném struhadle.
Přidáme mouku, kypřící prášek do pečiva, namleté koření, najemno nasekané vlašské ořechy a nastrouhanou kůru z citrónu i pomeranče. Do vyšlehaných žloutků přisypeme nastrouhanou dýni a vše přidáme k mouce s ořechy. Promícháme a na závěr do směsi opatrně zapracujeme tuhý bílkový sníh.
Dortovou formu vymažeme kouskem másla a posypeme strouhankou. Do formy vlijeme těsto, uhladíme povrch a upečeme na 150 stupňů 50-60 min.
Upečený a vychládlý korpus dvakrát příčně prokrojíme. Špendíkovou nebo pomerančovou marmeládu smícháme s rumem a korpus jim promažeme a pak na sebe korpusy naskládáme.
Pak dort můžeme libovolně dle své fantazie dozdobit. Může se protáhnout marcipánem a nebo kdo jej rád nemá tak jak já dá čokoládovou polevu, oříšky..
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 spravedlivysoud spravedlivysoud | Web | 18. října 2018 v 23:01 | Reagovat

Zajímavý a unikátní recept

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama