Svíčková

13. října 2018 v 17:48 | Romča |  Obědy, večeře
Není nad svíčkovou. Kdo by ji nemiloval😊.
120g celeru
4 velké petržele
6 mrkví
1 citrón rozpůlený
Troška červeného vína
Cibule, máslo
1 velká sklenice halali
1 pyramida směs koření na svíčkovou
1 smetana ke šlehání
Cibuli osmahneme na másle, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, pyramidu, trošku soli. Smažíme a pak přidáme sklenici halali, podlijeme vodou. Pak přidáme jeden rozpůlený citrón. Vaříme do změknutí. Tyčovým mixérem rozmixujene a ani netřeba zahušťovat. Ještě jednou postavíme na sporák a přidáme jeden kelímek smetany a trochu vína. Podávat můžeme s knedlíkem, testovinami. Já to mám bez přílohy a k tomu nejlepší jsou ještě kompostované brusinky. Kdo chce může to podávat s masem hovězím celý plat to potom se vaří se zeleninou a pak do trouby do změknutí masa. Já moc maso nemusím, ale kdo má rád si to už může poupravit😉. A ještě podle chuti si tu omáčku můžete dosladit třtinovým cukrem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 15. října 2018 v 8:54 | Reagovat

Přijdu k Tobě prvně a hned je tu svíčková, Ty mi dáváš, mňam!
Přesně takovou s halali taky dělávám. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama